KUKORICA A SZÁRAZSÁGBAN...

2011.05.27.

Ha száraz az idő, az egyetlen növénynek sem kedvez, de különösen nem a fiatal kukoricának. Van megoldás?

Kényes kis kövény ez a kukorica... ha gyomos, akkor az a baaaj, ha szárazság van, az a baaaj, ha meg a lárva rágja a gyökerit, akkor meg az is a baaaj.

Nagyon elkélne az eső, a csendes, kiadós, hiszen még a legjobb földek is száraznak tűnnek és ha kicsit megkotorjuk a talajfelszínt, akkor egyből előtűnik, hogy bizony a felső 8-10 centi bizony rendesen kiszáradt. A képeket egy olyan területen készítettem, ahol már évek óta BactoFil-os technológiát használnak. Talán még ebben a méretben és felbontásban is látszik, hogy a talajszerkezet kifogástalan, mondhatni ideális. A gyomok is jól érzik magukat, de ez egy másik történet...

A kis kukoricák nagyon szép, erős, mélyre hatoló gyökeret fejlesztettek, részben a kiváló talajszerkezetnek és főleg a BactoFil-ban lévő baktériumtörzsek által bioszintetizált növényi hormonoknak köszönhetően, így aztán még nyugodtan növekedhetnek, nem kell stresszelni a csapadékhiány miatt.

Közismert dolog, hogy van három jó megoldás a csapadékhiány kezelésére. Lehet locsolni, ez a megoldás nincs agyonbonyolítva. Ha ez a lehetőség nem játszik - és többnyire nem játszik, akkor jönnek a vetőmagosok a kecsegtető ajánlataikkal, hogy "ennek kérem jó a szárazságtűrése, ez meg nagyon sokat tud teremni". A kettő együtt ritkán megy, bár az kétségtelen, hogy az utóbbi 10-20 évben döbbenetesen jó hibridek kerültek termesztésbe. A BactoFil technológiával viszont kompromisszum nélkül lehet nagyon jelentően növelni a termésbiztonságot. őszintén kívánom Tisztelt Olvasók, hogy ne legyen olyan a nyár, mint a 2 évvel korábbi volt, viszont minden Kedves BactoFil Használónak ajánlanám, hogy áldozzon fel pár növényt és győződjön meg maga arról, hogy milyen mélyre le tud menni a gyökér a kezelt területen.