A SYNGENTA IS CSATLAKOZOTT AZ AGRYA TÁMOGATÓIHOZ

2013.01.31.

Január 30-án a Syngenta is bejelentette, hogy csatlakozik az Axial - AGRO.bio - OTP hármashoz a Fiatal Gazdák Szövetségének támogatásában.

A magyar mezőgazdaság jövőjével és a fenntartható gazdálkodással kapcsolatban felelősséggel gondolkodó cégek-, intézmények számára egyértelmű, hogy észre kell venni az ágazatban mutatkozó generációs problémát. A magyar földet megművelő és a lakosság számára élelmiszert illetve élelmiszer alapanyagot előállító emberek átlagéletkora jelenleg magasabb a kívánatosnál. Ezért is kiemelkedő jelentőségűek az AGRYA, a Fiatal gazdák Magyarországi Szövetsége által megvalósított programok, amelyek a múlt évben 3 cég, az AXIÁL, az OTP Bank és az AGRO.bio Hungary Kft. anyagi támogatásával valósultak meg. Ezek a programok egyrészt segítették a fiatal gazdákat, másrészt a vidéki gazdaélet megfelelő bemutatásával igyekeztek kedvet csinálni fiataloknak ehhez a tevékenységhez.

A január 30-án, az AGROmashEXPO-n tartott sajtókonferencián az AGRYA bejelentette, hogy az AXIAL, OTP és AGRO.bio cégekhez csatlakozva a Syngenta is a programjaikat támogató cégek sorába lépett. A képen balról a második Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója. Balról a negyedik Szabó István, az OTP igazgatója, mellette Harsányi Zsolt az AXIÁL igazgatója és Czigány Tibor a Syngenta igazgatója. Az esemény rangját emelte, hogy azt V. Német Zsolt (a képen jobbról az ötödik), a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára is megtisztelte a jelenlétével. A gödöllői Szent István Egyetem is fontos szakmai partnere az AGRYA-nak ezért Gyuricza Csaba, az egyetem dékánja - a képen jobbra az első - is részt vett az eseményen.

A sajtótájékoztatóról készült részletes beszámoló az AGRYA oldalán olvasható, amelyre az alábbi link vezet.

http://www.agrya.hu/?q=hirek/partnerseg-magyar-agrar-jovoert

A képet Dr. Princzinger Gábor készítette és bocsátotta a rendelkezésünkre.