AGROmashEXPO - A "LEG"-ek JÓKEDVŰ KIÁLLÍTÁSA

2013.02.03.

A 2013. évi AGROmashEXPO volt minden idők legnagyobb területű és leglátogatottabb agrárkiállítása. És talán a legvidámabb is...

Február 2-án, délután négy órakor a Hungexpón felhangzott az AGROmashEXPO kiállítás végét jelző trombitaszó. A szervezők a hangosbemondón keresztül elköszöntek a látogatóktól és a kiállítóktól és bejelentették, hogy ez volt minden idők... legnagyobb agrárkiállítása a 32.000 négyzetméter kiállítói területtel és ez volt minden idők leglátogatottabb kiállítása is, hiszen a 4 nap alatt összesen több, mint 45.000 látogató tekintette meg a kiállítást. Ehhez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni, hacsak nem azt, hogy talán ez volt minden idők legvidámabb és legbizakodóbb hangulatú kiállítása. A felső kép az AGRO.bio Hungary Kft., a Farmcenter Kft. és az AGROforce Kft. közös standjának egy részletét mutatja és a fotó lehetőségeihez mérten talán visszad valamit a bizakodó, vidám hangulatból. Az előtérben Szerencsi Tímea és Tálas Tibor területi képviselők.

 

A közös stand egyik fő szakmai újdonsága volt az Algafix AntiStressz JET, amely a fiatal növények Algafix-es (levéltrágya) kezelését teszi lehetővé az őket érő stresszhatások leküzdésének az elősegítésére. Az eszköz lényege az, hogy bármely permetezőgépre felszerelhető és a magasságában állítható belógó szórófejeken a fúvókák közvetlenül a növénysorok fölött haladnak és különlegesen szűk, előre és hátra szóró permetsugárral kiváló fedettséggel juttatják az Algafix-ben (levéltrágya) lévő élő algákat a levelek színére és fonákára. Ez az eszköz amellett, hogy a fúvóka közelebb kerülhet a növényhez és ezáltal sokkal kevesebb permet jut a talajra vagyis vész kárba, elsődlegesen a szórókereten 50 cm-re lévő szórófejek és a földön 72-76 cm sortávolságra vetettett növénysorok harmonizációjára szolgál, olymódon, hogy a különleges gyorscsatlakozóknak köszönhetően a csövek csatlakoztatása egy mozdulattal megoldható. Ez a berendezés az Algafix korai kijuttatása mellett kiválóan használható még a sorok gyomirtására is. Ha csak a sorokat gyomirtják, akkor a GPS-szel támogatott sorközművelő kultivátorral biztosítható a sorközök gyommentessége, ami által a kijuttatott gyomirtószer mennyisége felével, kétharmadával csökkenthető. Ha pedig például napraforgónál nagyobb növényfejlettség esetén nem a sorok fölé, hanem pont a sorok közé szerelik az adaptereket és azon egy másik szórófejen más fúvókák vannak, akkor a gombaölőszerek kijuttatására is kiválóan alkalmas eszközt kapunk.

 

 

 

 

 

 

Az Algafix AntiStressz JET fúvókáinak kettős permetsugara előlről és oldalnézetből.