A térképre kattintva elérheti megyei kísérleti eredményeinket.

 

Kérjük válasszon megyét!
Borsod-Abaúj-Zemplén Szabolcs-Szatmár-Bereg Hajdú-Bihar Békés Csongrád Bács-Kiskun Baranya Somogy Zala Vas Győr-Moson-Sopron Komárom-Esztergom Tolna Veszprém Fejér Budapest Pest Jász-Nagykun-Szolnok Heves Nógrád Magyarország

Kirobbanó eredmény gyümölcsösben

15 hektáron bizonyított a BactoFil® technlógia

A MIKEF KFT. 2013-as őszi új telepítés során 15 ha-on ültett Oblacsinszka fajtájú meggyet és alkalmazta a BactoFil® technológiát kombinálva a Symbivit mikorrhyza gombával, amelyet a kiültetéskor használtak.

1.  Tökéletes szármaradvány lebontás

Tiszadobon a talajelőkészítés során 50 tonna/ha szerves trágyát szórtak ki a területre, és a bomlást elősegítendő a BactoFil® Cell-t 1l/ha mennyiségben használták. A bejuttatás együtemben történt a szerves trágya beforgatásával. A BactoFil® Cell-t a MIKEF kft-nek két okból is érdemes volt használnia, egyrészről az újonnan telepített területről a gazdaság gyümölcsfákat vágott ki, így a BactoFil® Cell a talajban maradt növényi maradványokat is lebontotta, tulajdonképpen elvégezte a talaj "fertőtlenítését", másrészről pedig felgyorsította a szerves trágya lebomlását.

BactoFil® technológia gyümölcsösben

2. Megnövelt gyökérfelület

A növények telepítésekor az ültető gödörbe a Symbivit® mikorhizza gombát használtak 30g/gyökér mennyiségben. A Symbivit® gombát közvetlen a gyökér alá helyezték, és ezután következett az ültető gyökér beiszapolása. A Symbivit® mikorhyzza gombát a növény élete során csak egyszer kell kijuttatni. A gomba szimbiózisba lép a gyökérzettel és többszörösére növeli a gyökér tápanyag felvevő felületét.

3. Kirobbanó tavaszi indítás

A MIKEF KFT. a BactoFil® B10 talajjavító baktériumot a 2014-es tavaszi indításkor használta, és a helyes technológia betartása, illetve a nagyon kedvező időjárási körülmények a vártnál is jobb eredményeket hoztak.

BactoFil® technológia gyümölcsösben Tiszadobon

A kép baloldalán tavaszi ültetésű, BactoFil® technológia nélküli sor, a jobb oldalon őszi ültetésű BactoFil® technológiával kezelt sor.

2013 őszi ültetésű meggynél a koronakialakítást annak rendje és módja szerint ellezdték 2014 tavaszán, a vezérhajtást visszavágták, de a BactoFil® technológiának és a Symbivit®-nek, illetve a pontos kijuttatási technológia betartásának köszönhetően ezeknek fáknak a vezérhajtása 3 méter körül járt volna, ami az előző évekre nem volt jellemző.