A térképre kattintva elérheti megyei kísérleti eredményeinket.

 

Kérjük válasszon megyét!
Borsod-Abaúj-Zemplén Szabolcs-Szatmár-Bereg Hajdú-Bihar Békés Csongrád Bács-Kiskun Baranya Somogy Zala Vas Győr-Moson-Sopron Komárom-Esztergom Tolna Veszprém Fejér Budapest Pest Jász-Nagykun-Szolnok Heves Nógrád Magyarország

Algfix lombtrágya és bór kombinációját vizsgáltuk

A hozamnövelő lehetőségeket kutatva a Komáromi Mg. Zrt -ben hibrid napraforgóban végzett kísérletekben azt is vizsgáltuk, hogy az Algafix biostimulátor hatása hogyan változik magas bórtartalmú készítmény, az AminoBór együttes alkalmazása során.

A növényi hormonok okszerű alkalmazása egyre jelentősebb szerepet tölt be az intenzív mezőgazdasági termesztésben. Az Algafix® mikrobiológiai biostimulátor lombtrágya jelentős lépésnek tekinthető a piacon, hiszen az Algafix® az egyetlen balatoni élőalgát tartalmazó biostimulátor.

A Komáromi Mg. Zrt -ben 184 hektár üzemi kontroll terület mellett 20 hektáron fele-fele arányban Pioneer 64HE118, illetve LG5492HOCL hibrid napraforgót vetettek. A kísérleti területen az állományokat Algafix® + AminoBór®kombinációval kezelték, az üzemi kontrollban másik bór készítményt alkalmaztak.

Az LG (5492HOCl) hibrid napraforgót nem jelentős különbséggel, 1 héttel később vetették a Pioneerhoz (64HE118) képest. A tányérátmérő és az olajtartalom mérési eredményei igazolták az Algafix® + AminoBór® hatását mindkét hibrid esetében.

A kísérlet részletes eredményeit itt olvashatja el.