CuproTonic

Cupro Tonic

Réz- és cinkhiány megelőzésére, valamint a növények ellenállóképességének fokozására alkalmas lombtrágya. A CuproTonic lombtrágya egyedi formulációjának köszönhetően biztosított a növények számára a tápanyagok gyors és maradéktalan felvétele. Fajsúly: 1,32-1,45 g/cm3, összetétele: 72 g/l Cu, 14 g/l Zn

Felhasználás

Kalászosok 1-2 l/ha a hiánytünetek megelőzésére 1 l/ha, a kezelésére 2 l/ha Szőlő, gyümölcs 2-3 l/ha Zöldség 1-2 l/ha A réz szerepet játszik a fotoszintézisben, valamint biztosítja a klorofill működését. Más élettani folyamatokban például fehérjeszintézis is elengedhetetlen a jelenléte. Hiányában a levél csúcsok kifehérednek, virágzás károsodik. A növények enzimatikus folyamataiban nélkülözhetetlen a cink. A lombkezelésben elősegíti a nitrogén anyagcserét és hajtáscsúcsok növekedését. Hiánya jellegzetes sávos klorotikus tüneteket mutat a leveleken.

A CuproTonic lombtrágya előnyei

• Fokozza a növények ellenállóképességét                                                          

• Támogatja a gombaölő szerek hatékonyságát

• Glükonát formában lévő réz és cink fokozza a lombtrágya hasznosulását

• Ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható

• Növényvédő szerekkel jól keverhető

Az Európai Unió számos országában ökológiai gazdálkodásban is felhasználható készítmény, magyarországi elbírálása folyamatban van.

A réz és cink a növényekbe való könnyű bejutását a hiánytünetek hatékony meg­előzéséhez a glükonát (cukormolekula), mint kelátképző biztosítja. A CuproTonic  lomtrágya nem növényvédő szer, és nem helyettesíti a réztartalmú gom­baölő szereket, de támogatja hatásukat. A beteg növényi sejtek energiaigénye jó­val magasabb, mint az egészségeseké, ezt a növény cukor felvételével igyekszik kielégíteni. A így felvett réz- és cink men­nyisége a növények számára még op­timálisak, de a kórokozóknak már toxikus szintet jelent.

CuproTonic

Réz és cink koncentráció hatása a növényben és a kórokozókban

 

CuproTonic - cink és réz

A speciális formuláció biztosítja, hogy 24 óra elteltével a cink- és a rézmennyiség jelentő­sen magasabb koncentrációban van jelen a növényben, mint az általánosan elterjedt és itt standardként használt szulfát alapúak.

CuproTonic réz mennyisége

 

Engedélyokirat

Kapcsolódó dokumentumok