ALMAPAPRIKA CSÚCSTERMÉSSEL

2009.09.28.

A BactoFil kezelés hatására a paprika nem csak szebb és egészségesebb, de lényegesen több termést ad.

A magyar konyha szerencsére a savanyúságok terén is különösen gazdag és a savanyúságok hosszú sorában a savanyított almapaprika vagy ennek a gyalult káposztával töltött változata nagy népszerűségnek örvend. Sz.v.sz. ami nyáron az uborkasaláta tejföllel vagy a paradicsomsaláta lilahagymával, az télen a cékla és az almapaprika.

Ahogy gyakorlatilag minden termesztett növénynél, úgy a zöldségféléknél is a termésmennyiség az egyik legfontosabb árbevétel és nyereség meghatározó tényező. Idáig a zöldségfélék és a BactoFil-os kezelés vonatkozásában nem a termés mennyiségének a növekedését hangsúlyoztuk, hiszen a növények gyors fejlődését, a gomba- és a baktériumos betegségek későbbi és kevesebb kárt okozó fellépését, a korábbi termést és a jobb tárolhatóságot fontosabbnak tartottuk. Az utóbbi években azonban szabadföldi zöldségtermesztőktől (uborka, paprika) nagyon figyelemre méltó hírek jönnek a termésmennyiség jelentős növekedésére vonatkozóan. A felső kép ezév szeptember végén készült és jól látható, hogy még ilyenkor is rendkívül nagy mennyiségű almapaprika van a táblán. A termelő elmondása szerint ilyenkor már végezni szoktak a szedéssel de a BactoFil kezelés hatására még teli vannak a növények terméssel és virággal, úgyhogy szó szerint a BactoFil nem engedi szabadságra menni. Ezért viszont kárpótlás a kimagasló mennyiségű és szép paprikatermés.

A képeket Kutasi Sándor, az AGRO.bio Hungary Kft. területi képviselője készítette.