Algafix® - mikrobiológiai biostimulátor

Algafix® - mikrobiológiai biostimulátor
Algafix® – Scenedesmus rubescens balatoni algából készült biostimulátor

Felhasználás

Szántóföldi növények esetén 2 l/ha (osztott kezelésben 2×1 liter/ha) dózisban, akár növényvédő szeres kezeléssel együtt is egymenetben elvégezhető.

Kertészeti kultúrákban a lombfelület függvényében célszerű a dózist emelni.

Az Algafix® kijuttatását ajánlott inkább a kora reggeli vagy késő délutáni órákbanelvégezni, hogy a hűvösebb, párásabb időben lassabban száradjon a permet és több lehetőség legyen az élő algák szaporodására.

 

Élettani hatás

• Kizárólagos kinetin tartalma okszerű beavatkozást tesz lehetővé az élettani folyamatokban.

• S. rubescens által termelt kinetin stimulálja a növény föld feletti részeit, azok összehangoltan, harmonikusan fejlődnek.

• Javítja a tápanyaghasznosulást.

Növényegészségügyi hatás

• Segíti a stresszhatások kivédését és növeli a betegségekkel szembeni ellenállóságot, jól egészítve ki a kémiai védelmet.

• A sebek gyógyulását serkenti.

Hogyan dolgozik az Algafix®?

Az Algafix® folyamatosan (6–10 nap) termeli a kinetint (citokininek csoportja), aminosavakat és zsírsavakat, melyek a levelekbe szívódnak. Miután elpusztultak, a kultúrnövény a már elpusztult algák sejtjeiben lévő hormonokat is felveszi.

Dupla hatás!

Újabb kutatások szerint az intracelluláris (sejten belüli) kinetin mennyiség mellett az extracelluláris (sejten kivüli – fermentlé) kinetin mennyisége is jelentős.

Algafix hatása 2011

A növényi hormonok kultúrnövényeinkre gyakorolt hatása függ az egymáshoz viszonyított arányuktól, melyet jól mutat a fenti ábra is.

Egyáltalán nem közömbös, hogy a növény egyes fázisaiban az auxin (IES) és a citokinin (kinetin) aránya hogyan alakul. Magas kinetin koncentráció esetén (alacsony auxin koncentráció mellett) a hajtások növekedését tudjuk indukálni, magas auxin koncentráció esetén (alacsoy citokinin koncentráció mellett) inkább a gyökerekét.

A kinetin főleg a sejtek oldalirányú (pl. gyökérnyak vastagsága,stb.), az auxin a sejtek hosszirányú megnyúlását (pl. kalászosok, repce szárbaszökkenése, stb.) indukálják.

Az Algafix® biostimulátornak éppen az a felbecsülhetetlen előnye, szemben más algakivonatos termékekkel, hogy célzottan tudunk vele beavatkozni a növény fejlődésébe.

AlgaFix biostimulátor napraforgóban

Algafix - biostimulátor keverhetőség

 

A KÍSÉRLETI EREDMÉNYEKET iTT TALÁLJA:

 

Engedélyokirat

Biztonságtechnikai adatlap

Kapcsolódó dokumentumok

Kapcsolódó képgaléria

Kapcsolódó videógaléria