Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Mit tehetünk a biztonságos repcetermesztésért?

2017.08.10.AGRO.bio Hungary

Talajoltás BactoFil® B10 baktériumkészítménnyel!

Tisztelt Partnerünk!

A talajbaktériumok technológiába emelése ma már nem lehet kérdés a  korszerűen  gazdálkodó  termelők számára. Ugyanis a   szervetlen műtrágyák hatása jelentősen függ a talaj tápanyag szolgáltató képességétől, ez pedig a talaj mikrobiológiai  aktivitásának  függvénye, mint ahogy a talaj vitalitása, termőképessége is. Nincs annál keserűbb tapasztalat egy gazdának, amikor a kijuttatott tápelemek nem hozzák a megfelelő, elvárt hatást. Mit tehetünk?

Talajoltás BactoFil® B10 baktériumkészítménnyel!

A BactoFil® B10 talajoltás előnyei:

  •  lebontja az elővetemény megmaradt szármaradványait,
  • a szármaradványok elbontásával párhuzamosan a talajkolloidok építésével hozzájárul a talaj szerkezetének, vízháztartásának javításához, ami elengedhetetlen akár extrém csapadékos, akár extrém szárazság idején,
  • jelentősen fokozza a szervetlen műtrágyák (N;P;K) hasznosulását, illetve a légköri nitrogén megkötésével tovább javítja a nitrogénháztartást,
  • hormon- és vitamintermelése jelentős támogatást jelent a csíranövény számára
  • a Pseudomonas fluorescens törzs intenzíven vonja el a fonalas gombák (szklerotínia) elől az életfolyamataihoz létfontosságú a vasionokat (Fe++), ezáltal szaporodásuk és fertőzési potenciáljuk erősen csökken.

BactoFil B10 garanciapecsét

A kalászosok a repce leggyakoribb előveteményei. Érdemes látnunk, hogy a visszamaradt gyökér-és szármaradványok milyen mennyiségű és értékű - a repce számára felvehetetlen - nitrogén, foszfor és kálium tápanyagot tartalmaznak. Ez a tápanyag mennyiség a BactoFil® B10 használatával felvehetővé tehető.

Egy hektár búza aratása után a tarlón maradt szár- és gyökérmaradványok N-P-K hatóanyagtartalma

 

 

 

Egy hektár búza aratása után a tarlón maradt szár -és gyökérmaradványok N-P-K hatóanyagtartalmának értéke*

 

 


Ez átlagosan 24.000,- és 31.000,- Ft értéket jelent hektáronként!
* A forint értékek 2017. augusztusi nagykereskedői árak alapján értendőek

 

AGRO.bio DemoFarm kísérleti eredmények repcében

Marcali repce B10 BactoFil baktériumtrágyával kezelve

Helyszín: Tura; Időpont: 2017.04.18; Fenológia: virágzás eleje

Az egyedfejlődés szabályozásában a növény a gyökértömeget tekinti a meghatározónak, vagyis ehhez igazítja a föld feletti rész növekedését. A kezdeti gyökérfejlődés alapvetően meghatározza a termés mennyiségét.
A BactoFil® B10-ben lévő talajbaktériumok auxint, gibberellint, kinetint szintetizálnak, melyek nagymértékben elősegítik a csírázást és a gyors és egyenletes kelést. A repce mélyre hatoló gyökérzetet fejleszt, ellenállóbbá válik a kifagyással és felfagyással szemben. A télállóság ily módon történő növelése különösen nagy jelentőséggel bír. A BactoFil® B10 korlátlanul használható nitrát érzékeny területeken, mely tovább növeli a termék értékét!

Tudta Ön?

 

A Trichoderma harzianum hiperparazita hasznos gombát tartalmazó TrichoMAX mikrobiológiai készítmény BactoFil® baktériumtrágyával történő együttes kijuttatása jelentősen csökkenti a talajból támadó Sclerotinia fertőzés kialakulásának esélyét!
Mert:

  • a BactoFil® B10-ben lévő Pseudomonas fluorescens sziderofor termelésével tovább segíti a TrichoMAX szklerotínia elleni biokontroll hatását

  • stimulálja a kultúrnövény immunrendszerét, segítve a növények kórtani ellenálló képességét

 

További információkért keresse területi képviselőinket!