Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

BactoFil B10 baktériumtrágya hatása napraforgóban

2016.02.05.

A talajbaktériumok technológiába emelése ma már nem lehet kérdés a korszerűen gazdálkodó termelők számára. A BactoFil prémium termékcsaláddal Önnek lehetősége van egyszikű és kétszikű kultúrák célzott tápanyagutánpótlására.

2016_02_hírlevél

Tisztelt Partnerünk!

A talajbaktériumok technológiába emelése ma már nem lehet kérdés a korszerűen gazdálkodó termelők számára. A BactoFil® prémium termékcsaláddal Önnek lehetősége van egyszikű és kétszikű kultúrák célzott tápanyagutánpótlására.

Tudta Ön?

A napraforgó esetében a foszfor és a kálium mennyisége áll a legszorosabb összefüggésben a termésnövekedéssel. A foszfor- és káliumtartalmú műtrágyák hasznosulása azonban maximum 35–50%-os. A BactoFil® B10 használatával 80–90%-ot hasznosulást is elérhet, továbbá a talajban kötött, a növények számára a felvehetetlen foszfort és káliumot újra felvehető formába hozza!

BactoFil B10 szalag

• lebontja az elővetemény megmaradt szármaradványait

• a szármaradványok elbontásával párhuzamosan a talajkolloidok építésével hozzájárul a talaj szerkezetének, vízháztartásának javításához, ami elengedhetetlen akár extrém csapadékos, akár extrém szárazság idején

• jelentősen fokozza a szervetlen műtrágyák (N; P; K) hasznosulását, illetve a légköri nitrogén megkötésével tovább javítja a nitrogénháztartást

• hormon- és vitamintermelése jelentős támogatást jelent a csíranövény számára

• a Pseudomonas flouresences törzs intenzíven vonja el a fonalas gombák (szklerotínia) elől az életfolyamataihoz létfontosságú a vasionokat (Fe++), ezáltal szaporodásuk és fertőzési potenciáljuk erősen csökken

Búzakalász 66' Kft. eredményei napraforgóban BactoFil B10 baktériutrágya kezelés hatására

Felcsúton a Búzakalász 66 Kft-nél a BactoFil® B10 starterműtrágyára gyakorolt hatását vizsgáltuk. Az eredményekből látszik, hogy a termésátlag 140 kg/ha többletet mutatott, ami a 108 ezer Ft terményáron számolva 15 120 Ft/ha árbevétel növekedést eredményezett. A BactoFil® B10 7300 Ft-os hektárköltségével számolva ez 100%-os megtérülés! A 260 ha napraforgó területen 138 ha-t kezelt KITEstart® FL + BactoFil® kombinációval, 122 ha esetében KITEstart® FL-t juttatott ki. Az első esetben a termésátlag 2,41 t/ha, míg a második esetben 2,27 t/ha lett.

2016_akció_szalag

Kitestrat+Bactofil szalag

• erősített starterhatás

• azonnali és tartós tápanyagellátás

• mikroelemek biztosítása

• humifikáció

• talajszerkezet javulása

• pontos adagolás

• nagy teljesítmény

• környezetkímélő technológia

Starter műtrágyázás

Bicskei Mg. Zrt. eredeményei napraforgóban BactoFil B10 baktériutrágya kezelés hatására

A Bicskei Mg Zrt. 2015-ben végzett kísérletében 50 ha BactoFil® B10-zel kezelt napraforgó (magas olajsavas fajtájú – Mooglli HO CL), 50 ha más talajoltóval kezelt napraforgó, 30 ha talajoltóval nem kezelt napraforgó területet állítottak be. A kísérlet során mindegyik napraforgótáblán ugyanazt a technológiai eljárást alkalmazták a gazdaságban. A diagram mutatja, hogy a termésátlag 340 kg többletet eredményezett, ami 120 ezer Ft-os napraforgóáron 40 800 Ft/ha árbevétel növekedést adott. 7300 Ft-os BactoFil® B10 átlagos hektárköltséget figyelembe véve, ez nagyon jelentős, közel ötszörös megtérülést jelentett!

„A BactoFil® B10 mellett más baktériumtrágyát is kipróbáltunk tavaly, és az értékelhető eredmény ott sem maradt el, azonban a BactoFil® mégis többet mutatott, meggyőzőbb volt. A kezelt területen ezen felül javult a növények aszálytűrése, a növények szépen fejlettek voltak, és ez megmutatkozott a termésátlagokban”

Szegedi Márton, a Bicske Mg. Zrt. növényvédelmi szakmérnöke

További részletekért és információkért keresse területi képviselőinket és látogasson el az AGRO.bio weboldalára.

Tamás István

Kereskedelmi és marketing igazgató

Letölthető állományok

Kapcsolódó galériák