Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

AlgaTer®

– az aszály „ellen” csak a talajban van válasz -

2024.04.12.AGRO.bio

Az AlgaTer® Klebsormidium bilatum fonalas zöldalgát tartalmazó talajoltó készítmény. A talaj felszínét és a felső 10-20 cm –es talajréteget behálózva úgynevezett biológiai kérget alkotva megköti a beszivárgó nedvességet, javítja a talaj vízmegkötő képességét, csökkenti az eróziós hatásokat.

 

Vállalatunk 2018-ban kezdte meg az AlgaTer® nevű új, fonalas talajalgát tartalmazó talajoltó anyag forgalmazását. A Klebsormidium bilatum zöldalga hazai talajainkban őshonos faj, fontos szerepet játszik a leromlott talajok életének „újraindításában”.

A talaj felszínét és a felső 10-20 cm –es talajréteget behálózva ún. biológiai kérget (1. kép) alkot. Ez megköti a beszivárgó nedvességet, csökkenti az aszálykárt, a talajszemcsék összeragasztásával a talajok szerkezetét képes javítani (2. kép). Az őszi kezelésről a fotók 2019. 03.27 –én készültek Kaposfőn, Matesz Péter gazdálkodónál.

1. kép: kéregképződés 2. kép: aprómorzsás, laza talajszerkezet

Szihalmon a Goldfarm Kft. –nél szintén az őszi kezelések mintavételezése történt. A szemmel is jól látható különbséget (kezelt és kezeletlen) a parcellákból szedett ugyanannyi darabszámú minta még jobban érzékelteti.

   

Az üzemi vizsgálataink is igazolták, hogy az AlgaTer® nagyon jó eredménnyel használható a hagyományos talajoltó anyagokkal együtt. A BactoFil® termékekkel való együttes alkalmazás után a területek értékelésénél azt láttuk, hogy az AlgaTer® biológiai kérge nemcsak segítette a talajbaktériumok munkáját (lásd gyökértömeg növekedés), hanem az általa termelt hormonok a zöldtömeg nagyságát a korábban tapasztaltnál nagyobb mértékben tudták megnövelni.

További információkért forduljon bizalommal kollégánikhoz, elérhetőségüket megtalálja honlapunkon!