Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

A Balaton természetes ereje az Ön szolgálatában!

2015.05.09.AGRO.bio

A zöldalgák által termelt növényi hormonok hatására gyorsul a növényfejlődés, a növényi szervek összehangolt, harmonikus növekedése valósul meg.

 

Hírlevél fejléc

Tisztelt Partnerünk!

A tengeri és az édesvízi algák kiemelkedő antioxidáns és sejttápláló hatása régóta közismert. Az algák azonban nem csak az emberi szervezet működését segítik, hanem a termesztett növények fejlődésére és termésképzésére is igen kedvező hatással vannak.

ALGAFIX®

Innovatív, magyar biostimulátor, amely merőben eltér a forgalomban lévő algakészítményektől!

Algafix fehér kiszerelésBalatoni élő algát tartalmazó készítmény, mely hosszabb hatást („Long-life effect”) biztosít!

 

Hogyan dolgozik az ALGAFIX®?

Algafix® biostimulátor élő alga sejtjei értékes, kész növényi hormonokat, aminosavakat, zsírsavakat termelnek. Ezek részben kikerülnek a sejtjeikből, és kisebb hányadban a légzőnyílásokon (sztómákon), de főként a bőrszövet (epidermisz) sejtfalain át a levelekbe szívódnak fel. Miután az algasejtek elpusztultak, a növény a széteső algasejtekből kiszabaduló anyagokat is felveszi („long-life” effekt), melyeket átalakítás nélkül képes saját szervezetébe beépíteni. Dupla hatás!

Stressz-hatások kezelése

Különféle stresszhelyzeteknél fontos, hogy növényeinket a leveleiken keresztül gyorsan és hatékonyan támogassuk az Algafix® biostimulátorok nyújtotta kedvező hatásokkal. Pl. rozsdafertőzés, víznyomás vagy homokverés esetén a gabonák és a repcék is meghálálják a kezelést, gyorsabban kiheverik a káros hatásokat, betegségeket.

Pl. idén tavasszal a Jászságban rozsdával erősen fertőzött őszi árpát kezeltek. A kiindulási, majd a kezelést követő 5. és 12. nap az árpa “magára talált”, fejlődésnek indult, kizöldült.

A kedvező időjárás a napraforgót fenyegető gombabetegségeknek is kedvez és bár hatékony készítmények állnak rendelkezésre, mégis nagymértékben segítheti a növény természetes védekező rendszerét egy olyan markáns biostimulátor, mint az Algafix.

Algafix napraforgó, búza

Hogyan használjuk az ALGAFIX® –et?

Napraforgóban a tányérbetegségek elleni védekezéssel egy menetben 2 l/ha adagban kell kijuttatni. Tekintettel, hogy élő flórával dolgozunk, a keverhetőségre ügyelni kell!

A fejlődést gyorsító és harmonizáló hatás mellett az Algafix® kiemelkedő tulajdonsága, hogy nagymértékben segíti a kezelt növényt a stressz-hatások eltűrésében és kiheverésében, valamint a betegségekkel szembeni ellenállóságban.

Az Algafix® használata természetes biológiai védelmet jelent, ami nem helyettesíti a kémiai védelmet, viszont csökkenti a váratlan, erős fertőzés kialakulását. Ez a hatás különösen kedvező olyan esetekben, ahol valami miatt túl korán történt, vagy megkésett a vetés, hiszen a kikelt növények kezelésével az állomány hamar behozza a lemaradást, kikerül a betegségekre fogékony fázisból. Ebben a tekintetben is kitűnően egészíti ki a BactoFil® talajbaktérium készítmények hatását.

Marketing anyagok

Kapcsolódó galériák