Miért is érdemes CELL-ezni?

Mert a JÓ talaj aranyat ér!

2020.10.12.ABH

Aki már tavaly is CELL-ezett, annak már idén "termőbbre" fordult a talaja!

A Bács megyei Pannon Kft-nél Baján, már több éve zajlik a komplex BactoFil Technológia bevezetése. Az idei nagy megméreckedés nemrég történt meg a kukorica betakarítása során.

Már tavaly CELL®-ezték ezen területeket a napraforgó betakarítása után s gondosan beforgatták a szotyi szármaradványait és a területet lezárták.

Miután kitavaszodott a csátaljai 20 hektáros kísérleti terület parcelláira a magágykészítéssel együtt kikerült a BactoFil Kukorica talajbaktérium, hogy támogassa a csírászásban és a további növekedésben ill. termésképzésben a kukoricát, amihez az elővetemény napraforgó szármaradványainak tápanyagtartalmát is biztosította.

 

JÓ_CELL+BactoFil Kukorica_Baja

Az eredmény, a 4 illetve 7 mázsa különbséggel magáért beszél mindkét kísérleti parcellán az adott évben, 2020-ban. Ezen felül a talaj szervesanyagtartalma illetve vízmegtartó képessége is tovább fejlődik, ami a következő években már értékelhető is lesz.

Mi lesz a következő lépés? Természetesen a 

azaz a CELL®-ezés!

Letölthető állományok