Közös nyilatkozat

AGRO.bio Hungary Kft. – TERRAGRO Kereskedelmi Kft.

2018.09.28.AGRO.bio - TERRAGRO

Az AGRO.bio Hungary Kft. és a TERRAGRO Kereskedelmi Kft. ügyvezetői az alábbi nyilatkozatot adják ki a lent említett termékeikkel kapcsolatban.

Az AGRO.bio Hungary Kft. és a TERRAGRO Kereskedelmi Kft. ügyvezetői az alábbi nyilatkozatot adják ki a lent említett termékeikkel kapcsolatban.

Az AGRO.bio Hungary Kft. BactoFil márkanéven forgalmaz növényspecifikus talajoltó baktérium készítményeket. Az egyszikű növényekre BactoFil A10 néven, a kétszikűekre pedig BactoFil B10 elnevezéssel.

A TERRAGRO Kereskedelmi Kft. BIOFIL márkanevű baktériumkészítményei közül a talaj-pH specifikus termékei a BIOFIL Savanyú, Normál és Lúgos talajoltó baktérium készítmények.

A BactoFil készítményeket a BIOFIL Mikrobiológiai Géntechnológiai és Biokémiai Kft. kutatói az 1990–es évek végén fejlesztették ki, szabadalmaztatták és hozták forgalomba 2001-ben. A BIOFIL készítményeket szintén a BIOFIL Mikrobiológiai Géntechnológiai és Biokémiai Kft, valamint a SANIPLANT Biotechnológiai Kutató és Fejlesztő Kft. kutatói és szakemberei fejlesztették ki a 2010-es évek elején, szabadalmaztatták és hozták forgalomba 2014-ben. A két talajmikrobiológiai és ipari biotechnológiai kutatási irány egymástól teljesen eltérő törzseken és alapokon nyugszik.

A BactoFil növényspecifikus (egyszikű, kétszikű) termékeket tartalmazó baktérium törzsek szelekciójakor a kutatási-fejlesztési időszakban a leghatékonyabb PGPR (növényi növekedésserkentő) baktériumtörzseket fejlesztették ki és ezekből állították elő az egyszikű és kétszikű növényekhez alkalmas talajoltóanyag termékeket.

A BIOFIL talaj-pH specifikus készítmények fejlesztésénél különböző kémhatású magyarországi talajokból (savanyú, lúgos) izoláltak baktériumokat és ezekből válogatták ki a leghatékonyabb PGPR hatású és az adott savanyú, lúgos vagy semleges talajokon szaporodóképes baktériumtörzseket.

Mind a két eljárás szabadalmi védettséget élvez. A BactoFil termékek szabadalmi oltalommal rendelkeznek Magyarországon, az EU-ban és az USA-ban, míg a BIOFIL termékek szabadalmi eljárás alatt állnak Magyarországon és az EU-ban.

A két termék összetételében is jelentősen eltér egymástól.

Mindezek tényében kijelentjük, hogy egyik termék sem a másik elődje vagy továbbfejlesztett változata, minden egyéb kijelentés vagy utalás csak a felhasználók megtévesztésére szolgál.

Budapest, 2018. szeptember 19.