Komplex BactoFil® Repce Technológia

2021.08.10.Daoda Zoltán AGRO.bio

A BactoFil Repce + TrichoMAX, amely megold minden fontos mikrobiológiai feladatot a repce korai, őszi fejlődésében

Az olajos növények legveszélyesebb kórokozója a fehérpenészes szárrothadás, vagy szklerotínia. Mérsékelten meleg, csapadékos években a felmérések alapján akár 50%-os kárt is képes okozni. A nagy mennyiségben keletkező szaporító képletei, a szkleróciumok tovább növelik a következő évek fertőzési kockázatát, mivel 5–15 évig is életképesek maradnak a talajban, várva a következő gazdanövény vetését a területen.

Egészséges növényállomány csak egészséges talajban nevelhető, illetve a talajhigiénia javításával a termés biztonsága is növekszik. Napjainkban ebben nyújtunk segítséget a talajmikrobiológia komplex technológiájával.

A BactoFil® Repcében lévő mikroorganizmusok számos ponton támogatják a növények életfolyamatait és kedvezően hatnak a talaj tápanyagellátó és vízgazdálkodó képességére.

 

BactoFillel a jó minőségű talajért!     Növényi hormontermelés és talajjavítás

 

Az egyedfejlődés szabályozásában a növény a gyökértömeget tekinti a meghatározónak, vagyis ehhez igazítja a föld feletti rész növekedését. A kezdeti gyökérfejlődés alapvetően meghatározza a termés mennyiségét.

 

A szklerotínia hatása a repcére     A szklerotínia pusztítása repcében

 

A BactoFil® Repcében lévő talajbaktériumok auxint, gibberellint, kinetint szintetizálnak, melyek nagymértékben elősegítik a csírázást és a gyors és egyenletes kelést. A repce mélyre hatoló gyökérzetet fejleszt, ellenállóbbá válik a kifagyással és felfagyással szemben. A télállóság ily módon történő növelése különösen nagy jelentőséggel bír.

TrichoMax-felhasználás előnyei:

Trichoderma harzianum hasznos gomba biokontroll hatásával biztosítja a repce gyökérkörnyezetének egészséges állapotát. Parazitálja a fertőzés forrását jelentő szkleróciumokat, ezért a későbbi gombaölő szeres állománykezelések hatékonysága is jobb lehet.

 

Trichomax termékekkel a talajjavításért     Talajjavítás, és fokozott növényi hormontermelés

 

A Trichoderma harzianum a repce gyökérzetének környezetéből kiszorítja a káros gombákat, minimalizálva a talajból induló betegségek kialakulásának lehetőségét (Lásd a képen).

 

Trichomax termékek hatásai

A TrichoMax felhasználása három termelési szezonban is 3–14%-os mértékben javította azon növényeink tulajdonságait, amelyeknél a biokontroll tevekénységnek kiemelt szerepe van a talajban áttelelő és onnan fertőző kórokozók miatt

 

A TrichoMax és a BactoFil® Repce komplex, szinergista hatása mind a gyökér körüli egészséges termőtalaj kialakításában, mind a cellulózbontás tekintetében egyedülálló.

A kedvező hatásokat elérheti az igen kedvező termékpár megvásárlásával.

 

 

Trichoderma tartalmú Trichomax termék

 

Komplex BactoFil Repce technológiai javaslatunkat ide kattintva találja!

 

 

 

Agrobio: talajjavítás és növényvédelmi technológia                    Növényvédelmi technológia támoigatása természetes módon

 

Marketing anyagok