SEMMI NEM MEGY ÚGY, MINT A JOHN DEERE

2008.09.03.

Nothing Runs Like A Deere - ez a szlogenje a világ vezető mezőgazdasági gépgyártójának. A Syngenta Fiestán közelről is megnézhettük a traktorokat és a vetőgépeket...

Ami a szarvas mögött van, az számít igazán. Jelen esetben egy közel 280 lóerős John Deere motor. A John Deere cég egyébként számomra mindig is a kategória csúcsát jelentette. Sokáig teljesen abba voltam, hogy a szarvas úgy van angolul, hogy deere (pedig csak deer). Augusztus 28-án Enyingen a Syngenta Fiestán közelről is megnézhettük a világ szerintem legszebb és valószínűleg legjobb vetőgépeit és traktorjait.

Gyönyörű gép és főleg bátran neki lehet vele állni a kukorica vetésnek, nem kell félni, hogy lerobban. Azért nem, mert ez John Deere. Nyilván a műszaki tartalom az elsődleges, de ahogy ez belesimul a tájba, azt öröm nézni.

A kukorica vetőgép is jól néz ki, más színben nem is tudnám elképzelni.

Talán azért is vonzódunk mi magyarok tudat alatt ehhez a márkához, mert az emblémája egy szépen rajzolt arany szarvas és a hun-magyar mondakörben a csodaszarvas mutatta meg, hogy hol érdemes letelepedni.

Lehet, hogy a HUBERTUS likőrt sem szeretnénk annyira, ha nem lenne a címkéjén egy misztikus szarvasfej, ki tudja...