A TOLNAI GAZDÁK ZOMBÁRA GYŰLTEK...

2008.08.15.

... hogy meghallgassák az AGRO.bio Hungary Kft. és a Saatgut Linz újdonságairól szóló előadásokat és megnézzék a látványos bamutatót.

Dr. Kiss János, az AGRO.bio Hungary Kft. képviselője, nagy érdeklődéssel kísért előadásának első felében ismertette a BactoFil termékek felhasználási tapasztalatait, számos képpel és gazdálkodói véleménnyel illusztrálva illetve alátámasztva. Ezután az előttünk álló időszak lehetőségeit és ajánlásait mutatta be, hiszen hamarosan eljön az idelye a következő termesztési ciklusra történő felkészülésnek.

Nagyon jó kukorica és napraforgó termés várható, de ilyenkor még markánsabban vetődik fel a kérdés, hogy a területen maradó több, mint 10 tonna szármaradvány csak egy problémacsomagot jelentsen, vagy volna-e lehetőség az ebben lévő óriási talajépítő anyag és tápanyagraktár hasznosítására.

Dr. Kiss János bemutata az AGRO.bio Hungary Kft. termékpalettájának ígéretes újdonságát a BactoCELL-t, amely hektáronként mindössze 1 literes adag mellett, az eddig ismert legerőteljesebb és leggyorsabb lignocellulózbontó képességgel rendelkezik. Kukorica és napraforgó táblák betakarítása után kijuttatva, a szármaradványok gyorsan elbomlanak és talajépítő tápanyagforrás marad utánuk. Nem nehezítik a talajművelést és a magágykészítést. Fontos további hatása a készítménynek a kórokozó gombák fertőzésveszélyének a jelentős csökkentése, amely főként a napraforgó termesztők számára nagyon értékes tulajdonság.

Az előadás végén a "Tanár Úr" levetítette az itt első alkalommal bemutatásra kerülő filmet, amelyet a Tolnatály Televízió munkatársaival együtt készített a BactoFil termékek optimális kijuttatására kifejlesztett eszközről a BactoJET-ről. A látványos és professzionális film mindenkit meggyőzött az eszköz használatának gazdaságosságáról és egyszerűségéről.

A következő képek a szántóföldi bemutatón készültek tegnap délben, amikor a 33 fokos hőmérséklet sem tudta csökkenteni a résztvevők érdeklődését.

Bőséges kukoricatermésre van kilátás, de a hatalmas zöldtömeget látva ide bizonyosan elkél majd a BactoCELL.

Szárbontó készítmény használata után még ásóval keresve sem nagyon lehetett találni az előző évi növénymaradványokból.

Végezetül a rendezvény kapcsán még meg kell említenem azt a marhapörköltet, amelyet Márton László az AGRO.bio "Örökös Mesterszakácsa" készített a helyszínen bográcsban nem kevés vargánya gombával és stílusosan szekszárdi vörösborral. Ha három napon át nem ehetnék mást, valószínűleg akkor sem lennék panaszkos.