KI KORÁN KEL, ARANYAT LEL...

2009.03.01.

... aki pedig már március első felében kijuttatja a BactoFil-t, az biztosan még több tápanyagra és értékes növényi hormonra számíthat.

A mostani BACTOSZKÓP-ba írtam a képen látható Bara Gábor Úrról, aki már 6 éves tapasztalattal rendelkezik a BactoFil talajbaktérium készítmények használatáról és hatásáról. A héten meglátogatta őt Sztakon Zsolt kollegám - aki a képet készítette - és örömmel látta, hogy Bara Gábor éppen a BactoFil JET készüléket szereli fel a talajművelő eszközre. A kiváló John Deere traktor elejére került a tartály, amely így egyrészt nagyon praktikus, másrészt pedig sajnos eltakarja a gyönyörű szarvasos emblémát.

Aki gyakorta olvassa az oldalt, annak bizonyára feltőnt, hogy én mennyire szeretem ezt a traktormárkát, amely kétségtelenül a legszebben simul bele a mezőgazdasági környezetbe. A szarvastól eltekintve viszont érdemes megnézni a patyolattiszta új tartályt. Régi, koszos, üledékes, különböző maradványokkal szennyezett tartály az egyik legnagyobb ellensége a BactoFil készítmények kijuttatásának és a JET készüléknek. Éppen ezért van az, hogy a "Teljeskörű Termékgondozás" program keretében minden BactoFil JET készülékhez díjmentesen adunk egy üveg Polybutte nevű speciális tartálymosó anyagot, amely kiváló tisztító hatásának köszönhetően megszünteti a szennyetzett tartály használatának a kockázatát.

De nem is erről szetettem volna írni, hanem arról, hogy Bara Gábor Úr azért fogja hamarosan kijuttatni a BactoFil termékeket, mert jól tudja és az évek alatt megtapasztalta, hogy minél korábban - 6 Celsius fokos talajhőmérséklet felett - érdemes már kijuttatni az AGRO.bio Hungary Kft. termékeit, mert az abban lévő hidegtőrő Azospirillum baktériumok már ilyen alacsony hőmérsékleten megkezdik a szaporodást és az N megkötését. Ezért a korábbi kijuttatás több tápanyagot és több növekedés-serkentő hormont eredményez.

Végezetül szívből ajánlanám minden Tisztelt Gazdálkodónak, hogy ha a szervestrágyázás megoldatlansága, a magas műtrágya árak vagy csak a fokozott termésbiztonság igénye miatt BactoFil készítmények kijuttatása mellett döntenek, akkor érdemes azt minél előbb elvégezni, hogy annál több idejük legyen a baktériumoknak a hasznos tevékenységük ellátására.