BACTOFIL HATÁS A ZÖLDSÉGFÉLÉKBEN...

2010.10.18.

Az idei csapadékos évben is egyértelműen bizonyított a BactoFil hatás a zöldségfélékben.

Hálás növények a zöldségfélék, még a BactoFil hatás visszatükrözésében is, hiszen csak jó szerkezető, élettel teli talajon fejlődnek jól és a betegségeik ellen is csak a hasznos talajbaktériumok jelenléte mellett lehet őket hatékonyan megvédeni. Jól tudják ezt a zöldség vetőmagos cégek is, és ezért szívesen helyezik el a fajtasor bemutatójukat BactoFil-lal kezelt területen. A fenti és a középső képet Kutasi Sándor az AGRO.bio Hungary Kft. területi képviselője készítette Hajdúdorog határában, Dobi László paradicsom- (fent) és paprikatáblájában. A felső képen szerintem egyértelműen látszik, hogy mennyire egészségesek a Nunhems ipari paradicsomfajtái, a paprikás kép pedig a termésmenyiség vonatkozásában beszél önmagáért.

A Nunhems-ről dióhéjban csak annyi, hogy ez a cég 28 növényfaj több, mint 2500 fajtájával rendelkezik az egész világon, így szinte minden termőhelyre és minden termesztési célra kiváló zöldségfajtákat tud ajánlani. Amúgy a Bayer CropScience leányvállalata.

http://agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=175

A fenti link egy - az oldalon lévő - korábbi írásra mutat, amely arról szól, hogy a múlt évi száraz időjárásban milyen elégedettek voltak a BactoFil-lal az uborkatermesztők. Kutasi Sándor kollegámtól kaptam az alábbi képet, amelyet az idén készített és csak annyit főzött hozzá, hogy a BactoFil-lal kezelt területeken az idén is kiválóan termett az uborka. A képen Válóczi Lajos Úr látható, aki már évek óta megelégedéssel használja a terméket.