AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK IS RÁÜTÖTTE A PECSÉTJÉT A BACTOFIL SZABADALOMRA

2011.02.01.

A BactoFilt a szabadalmi kérelem beadásától, 2001 augusztusától védi a szabadalom, de az USA Szabadalmi Hivatala most végérvényesen ráütötte a pecsétjét a tanúsítványra.

Kedves Tisztelt Olvasók! A cég nagy örömét és büszkeségét oszthatom meg Önökkel, annak a ténynek a közreadásával, hogy az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának Szabadalmi Hivatala (United States Patent and Trademark Office) ráütötte a pecsétjét és az AGRO.bio Hungary Kft. szombathelyi központi irodájába postázta a BactoFil szabadalmi tanúsítványát.

A szabadalmi kérelem beadása 2001. augusztus 13-án történt, ami azt jelenti, hogy azóta védi ott a terméket a törvény, a tanúsítvány kiadása viszont annak a bizonyítéka, hogy az amerikai hivatal a beadott dokumentumok és a termék/technológia meglehetősen alapos - mintegy 9 évig tartó - vizsgálata során kétségtelenül arra a következtetésre jutott, hogy a BactoFil egy új és hasznos találmánynak (new and useful invention) minősíthető.

Az alábbi képen a tanúsítvány címoldala látható, mellette Daoda Zoltán szakmai igazgató kezében a tanúsítvánnyal.

Az amerikai kormányhivatal ezen állásfoglalása egyfajta visszaigazolásnak is tekinthető arra vonatkozóan, hogy ez az "új és hasznos találmány" illetve a BactoFil, a forgalmazás 10 éve alatt közel egymillió hektáron bizonyított.