KUKORICA LOMBTRÁGYÁZÁS

2011.05.16.

A lombtrágyázás előnyeiről a kukoricában sem érdemes lemondani, hiszen a BactoFil-os kezeléshez hasonlóan es is szinte biztosan megtérül.

A legjobbkor jött a májusi eső, ami ugye aranyat ér, a szépen kikelő kukoricának meg igazi életmentő/életadó. A kukoricában nem mondhati, hogy nagy hagyománya lenne a lombtrágyázásnak, de a 10 tonna körüli, vagy esetenként jóval afölötti terméseknek sincsen régi hagyománya. Egy szó mint 100, ahogy egyre magasabb természszintekre képes hibrideket vetünk és a jövedelmező termeléshez egyre nagyobb termésmennyiség kell, úgy a kukoricatermesztésben is élni kell az olyan termésbiztonság- és termésnövelő megoldással, mint a lombtrágyázás.

A hárommal ezelőtti hírben jelent meg ezen az oldalon először, hogy az AGRO.bio Hungary Kft. mostantól egy kiváló növénykondicionáló és egy lombtrágya termékcsaládot is forgalmaz, a KONDISOL és a SOLVITIS termékcsaládot. Ehhez a hírhez ez a link közvetlenül elvezet: http://agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=250

A Kondisol növénykondicionáló készítményt mindenkinek ajánlanám, aki szép kukoricát szeretne, aki a vetés előtt aktiválta a talajt BactoFil A 10 készítmény kijuttatásával és a maximumot szeretné kihozni a növény genetikája és az időjárás kínálta adottságokból, de legfőképpen azoknak, akik ezt nem tették meg, hiszen a leginkább látványos és a legnagyobb mérhető eredmény nagy valószínűséggel ezeken a területeken várható.

Akinek a kukoricája a fenti térképen világoskékkel jelzett területen található, ott a talajban cink hiány valószínűsíthető. Ezeken a területeken mindenképpen érdemes Solvitis Zn lombtrágyát is kijuttatni a Kondisol-lal együtt. A Solvitis és a Kondisol kiváló minőségű, hazai gyártású készítmények, amelyek együttes kijuttatása erősíti egymás hatását.

Végezetül két dolgot szeretnék megjegyezni. A hazai termőföldek cink ellátottságát mutató térkép a YARA Hungáriától származó, széleskörűen elfogadott elektronikus anyag. Másrészt a Solvitis és a Kondisol az AGRO.bio Hungary Kft. területi képviselőinél megrendelhető, a BactoFil termékek esetében megszokott gyors kiszállítással.