A BACTOFIL POR MEGÉRKEZETT...

2011.09.24.

Világújdonság a mikrobiológiai termékek piacán a kertészetek és a házikertek számára kifejlesztett kiskiszerelésű BactoFil.

A BactoFil termékcsalád tagjai a világ legtöbb országában szabadalmi oltalommal rendelkező és legelterjedtebb mezőgazdasági mikrobiológiai készítményei, amellyekkel kapcsolatban már több, mint egymillió hektáros szabadföldi, üzemi tapasztalat halmozódott fel. Bár ez az egyedülálló talajaktiváló hatású termékcsalád nagy sikerrel használható a kertészeti növények esetében is, a folyadék formuláció speciális kezelési igénye miatt elsősorban a szántóföldi növények termesztésénél használták. Az AGRO.bio Hungary Kft. alapításának idei 10. évfordulós évére egy régóta várt fejlesztés eredménye érett be. Sokéves mikrobiológiai kutató-fejlesztő munka eredményeként elkészült a BactoFil termékek por változata, amely a folyadék formulációval megegyező hatékonysággal aktiválja a kezelt talajt.

A fenti képen látható négy kis dobozban 2-2 vízoldható tasakban egyenként 5 gramm BactoFil por található. Ez nagyon könnyű és biztos kezelhetőséget eredményez, hiszen a kis vízoldható tasakot csak be kell dobni mondjuk a locsolókannába, ahol az nagyon hamar feloldódik és lehet is kezelni a növény talaját, legyen szó akár a most aktuális őszi faültetésről, vagy a pázsit telepítéséről vagy megújításáról. A dobozok hátoldalán részletes felhasználási útmutató található.

A kiskiszerelésű BactoFil portermékek bemutatkozására és a piaci bevezetés elindítására nem lehetett volna alkalmasabb és méltóbb módot választani, mint az október 23-25 között a SYMA rendeznényközpontban megrendezésre kerülő Hortus Hungaricus nemzetközi kertészeti szakkiállítás és várár. A termék bemutató és áruló pultja látható az alsó képen. A BactoFil portermékek megvásárolhatók anagyobb gazdaboltokban és az ismert kertészeti webáruházakban.