TUDOM, TUDOM, TUDOM, DE...

2012.07.28.

A BactoFil Technológia kimondottan jól jön, ha nem kimondottan optimális az időjárás.

Szénégető Szilvia és Sztrakon Zsolt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi képviselők végignézték azokat a területeket, ahol BactoFil Technológiával termesztenek. Természetesen mindenhol megnézték a növények gyökérzetét és a látottakat a területek gazdáival is megbeszélték. A kiváló eredményeket fényképfelvételek tanúsítják, amelyeket elküldtek a cég fényképtárába. Ezek közül ebben az írásban két magáért beszélő, szép kukoricás képet szeretnék megmutatni és megosztani a Tisztelt Olvasókkal a személyes véleményemet.

Tudom, hogy aki a kiszáradt kukoricáját nem fogja learatni, az nem tud örülni annak, hogy egyes szerencsés, nagyon jól megcsinált és/vagy BactoFil-os (baktériumtrágya) területeken milyen nagy, milyen szép és milyen jó terméssel kecsegtető kukoricák vannak. Tudom, hogy a termesztés az olyan, hogy ha valaki mindent a lehető legnagyobb gondossággal csinált, akkor is megeshet, hogy az esők elkerülték a területet és most siralmas a tábla képe. Tudom, hogy egymáshoz nagyon közel eső területek között is nagyon nagy eltérések vannak a lehullott csapadék tekintetében. Tudom, hogy aki nem kevés pénzt költött a vetőmagra, a talajmunkára, a műtrágyára és mindenre és most ez a ráfordítás mind veszni látszik, az nagyon elkeserítő.

De... Az országot járva sokhelyen láttam egymás mellett kicsi sárga és nagy zöld kukoricákat. A különbségek természetesen adódhatnak az eltérő fajtából, az eltérő vetésidőből, az eltérő tápanyagellátásból, az eltérő gyomirtási technológiából, de - szerintem - főleg az eltérő talajművelésből. És természetesen sokhelyen kiderült, hogy a nagy és zöld kukorica titka a BactoFil Technológia. Lassan mindenkinek fel kell ismerni, hogy a BactoFil Technológia (baktériumtrágya) jelentősen növeli a termesztés biztonságát. Ez nem csodaszer, ahol gyakorlatilag nem esett eső, ott nem lesz termés még ezzel sem. Ahol viszont számít, hogy a BactoFil-lal kezelt területen lényegesen nagyobb és lényegesen mélyebbre hatoló a gyökérzet és akkor is fel tud venni a növény vizet a talajból, amikor a BactoFil kezelés nélküli területen növekvő növény nem, ott ez a technológiai elem a döntő tényező.

Érdemes megnézni a kukorica méretét, a kondícióját, a csöveket. Ebben a táblában biztosan nem csak a szerencsésen alakuló időjárási tényezőknek köszönhető mindez, hanem a minden részletében megfelelő termesztéstechnológiának és nyilvánvalóan a BactoFil Technológiának.