IDÉN is KIEMELKEDŐ a KUKORICA és a NAPRAFORGÓ BORSODBAN - a BACTOFIL-os TERÜLETEKEN

2012.07.19.

A BactoFil Technológia 4 éves alkalmazásának eredménye kukoricában és napraforgóban...

<p><img style="WIDTH: 486px; HEIGHT: 310px" border="0" hspace="0" src="images_upload/BIO/2012/sztrakon.5.jpg" width="486" height="310" /></p><p><strong>"A képeken Várhegyiné Má

"A képeken Várhegyiné Márton Katalin és Kovács Lajos látható, aki a bogácsi Hór-Agro Zrt. ágazatvezetője és már vagy 34 éve dolgozik ott. Idén 3. éve termesztenek BactoFil-os (baktériumtrágya) technológiával. Az 1550 ha szántóföldből 300 hektáron termesztenek napraforgót és 80 hektáron kukoricát. Ezeket a területeket kezelték a tavasszal BactoFil-lal és az eredmény magáért beszél."

A fenti idézetet egy csaknem egy évvel ezelőtt ezen az oldalon megjelent hírből idéztem. Szerintem érdemes rászánni két percet és visszanézni a korábbi anyagot az alábbi linken.

http://www.agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=259

Azóta annyi változott, hogy eltelt egy év, amely ismét kevés csapadékot hozott. A Hölgy és az Úr talán mintha fiatalodtak volna - bár ez nyilván szubjektív - lényeg, hogy nem hízelgésből írom, hiszen személyesen nem is ismerek őket. Az azonban bizonyos, hogy a már 4. éve alkalmazott BactoFil Technológia nagyon nem látvány nélküli. A bal oldali napraforgó tábla a BactoFil-os, a jobb oldali, pedig egy mindenben megegyező, csak BactoFil kezelés nélkül. A képek egy hete készültek és talán nincs is értelme bármit is hozzáfűzni. A látvány alapján a tonnás terméskülönbséget borítékolnám.

Éppen tegnap olvastam az Agrárkamara vészjósló hírét a rekord felütetű 1,2valamennyi millió hektár kukorica siralmas terméskilátását illetően. Az országot járva sokfelé látszik satnya kisült szánalmas kukoricatábla. A bogácsi hatalmas zöld kukoricát nem kell félteni. Ebből kétségtelenül lesz termés. A BactoFil Technológia egyértelmű létjogosultsága  az ilyan aszályos évben méginkább felértékelődik. Kicsit olyan ez, mint az embereknél a probiotikus tejkészítmények (Activia, Actimel stb.) rendszeres fogyasztása. Annak is jót tesz, aki amúgy egészséges, de a legkedvezőbb hatást az érzi, akinek valami nincs teljesen rendben a bélflórájával. Egy átlagos időjárású évben is sokat hoz a konyhára a BactoFil Technológia, de a leglátványosabb hatás akkor van - sajnos - amikor a termetes zőld kukoricák vannak a sárguló satnyák mellett és a délceg erőteljes BactoFil-os napraforgók virítanak a kicsi lankadó-hervadó napraforgók mellett.

 

Azért a gyökérzetet is érdemes megnézni, hiszen nem véletlenül nőtt ekkorára a kukorica.

Kedves Tisztelt Olvasók! A bölcs gazda Hölgynek és Úrnak így ismeretlenül is gratulálok ezekhez a szép növényekhez. Sztrakon Zsolt területi képviselőnek köszönöm, hogy elkészítette és elküldte ezeket a képeket. Az a gondolat erősödött bennen ennek az anyagnak az összeállaítása során, hogy nyilván fontos a fajta, meg a növényvédelem, meg a tápanyagellátás, meg a minden, viszont sokszor - 10 évben legalább négyszer-ötször - azon múlik a kukorica, a napraforgó és a többi növény termése, hogy milyen a talaj vízszolgáltató- és a növény vízfelvevő képesége. Ehhez pedig nagyon sokat tesz a BactoFil Technológia, a nagyobb gyökérzetet fejlesztő növényekkel és a javuló talajszerkezettel.

 

,