AGRYA és AGRO.bio AZ OROSZLÁNOK KERTJÉBEN

2012.07.12.

Együttműködési megállapodást kötött az AGRYA, a Fiatal Gazdák Szövetsége és az AGRO.bio Hungary Kft. Az aláírási ceremónia helyszíne a budapesti Lion's Garden Hotel volt.

Budapest ikonikus-emblematikus helye volt régen a Sport mozi, ahol olyan filmeket is bemutattak, amelyeket máshol nem mertek vagy nem akartak. Ezért aztán többnyire nyitott- innovatív gondolkodású emberek jártak oda és a hely - magán túlnőve - egy értéket jelentő és értéket teremtő közösséget formált. A Sport mozi helyén ma egy nagyon szép szálloda van, amelyet Lion's Garden Hotel-nek, vagyis az Oroszlánok Kertjének hívnak. Ebben a szállodában írta alá július 11-én Kesjár Kamilla, az AGRYA társelnöke - a képen középen - és Márton Balázs, az AGRO.bio Hungary Kft. ügyvezető igazgatója  - jobbra - azt az együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a cég az AGRYA Vidék Kaland projektjének egyik fő támogatója lesz az OTP és az Axiál mellett. Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója - a képen baloldalt - elmondta, hogy a Fiatal Gazdák Szövetségével való együttműködés különösen fontos a cég számára, hiszen ők fokozottan érdeklődnek az olyan jövőbe mutató, innovatív termesztéstechnológiai megoldások iránt, mint amelyeket az AGRO.bio kínál a nagyobb termésbiztonságra- és költséghatékony-környezetkímélő tápanyagellátásra törekvő gazdálkodóknak.

Ennek az együttműködői-támogatói megállapodásnak az aláírása kétségtelenül mérföldkövet jelent a cég történetében, hiszen ezéltal új keretek közé kerül az a törekvés, hogy az AGRO.bio és a fiatal gazdák közötti szakmai kapcsolat hozzájáruljon a termesztési sikereikhez.

Az AGRYA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 1996-ban alakult és jelenleg több. mint 1500 fiatal gazdát üdvözölhet a tagjai sorában. Fő feladata a fiatal gazdák érdekeinek a képviselete és a hasznos információk továbbítása. Emellett az AGRYA olyan projektek szervezője is, mint a "Vesd bele magad" vagy a "Vidék kaland". Ez utóbbi projekt lényege, hogy városi fiatalok ismerkednek a vidéki élettel és a gazdálkodók mindennapi munkájával.

http://www.agrya.hu/?q=hirek/egyuttmukodesi-megallapodast-irt-ala-az-agrya-es-az-agrobio-kft

A fenti link az AGRYA honlapján az eseménnyel kapcsolatban megjelent hírre mutat.