EGY TASAK - EGY FA... ÉS A FA NAGYRA NŐ

2012.10.04.

A Symbivit már egy fához vagy két palántához elegendő mennyiségű, 30 grammos tasakban is megvásárolható.

A Symbivit nevű növényfejlődés-segítő mikorrhiza termék magyarországi sikertörténete 3 és fél évvel ezelőtt, 2009. március 10-én indult. Ekkor kezde meg ugyanis az AGRO.bio Hungary Kft.Symbivit forgalmazását többféle házikerti és nagyüzemi kiszerelésben és pontosan 10.000 darab egyenként 30 gramm terméket tartalmazó mintatasak ingyenes szétosztását az érdeklődőknek, hogy minél többen kipróbálhassák és megtapasztalhassák ennek az újszerű biológiai terméknek a hatékonyságát. Ez a 30 grammos - egy fa vagy két kisebb növény kezelésére elegendő - ingyenes mintatasak sokezer elégedett kipróbálót majd vevőt eredményezett. Kiskerti felhasználásra 150 grammos és 750 grammos kiszerelésben volt kapható eddig a Symbivit, de számos vevő és kereskedő jelezte, hogy igény lenne a mintatasakkal megegyező 30 grammos kiszerelésre is, hiszen ha valaki csak egy fát vagy cserjét szeretne úgy elültetni, hogy annak a növény egész életére szóló támogatást adjon, vagy mondjuk egy balkonláda növényeinek az ellenállóképességét szeretné növelni, akkor szívesebben ad kevesebb pénzt pont annyi termékre, amennyire éppen szükség van.

Az AGRO.bio Hungary Kft. respektálva ezt a jogos igényt, mától megkezdte a 30 grammos Symbivit mikorrhiza termék forgalmazását. A felső kép közepén látható a tasak, amelynek a borítóján részletes felhasználási ütmutató található. Ezek a tasakok 24-esével kerülnek a képen látható gyűjtődobozba, így érdemes keresni a gazdaboltokban és a nagyobb kertészeti árudákban. A kép jobb oldalán a 750 grammos termék látható.

A Symbivit hazai indításáról és a termék előnyeiről részletes anyag az alábbi linken:

http://agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=136

A tasakban lévő, heterogén granulátuumszerű port egyenletesen az ültetendő növény alá kell szórni, hogy a növekvő gyökerek minél előbb találkozhassanak a mikorrhiza gombával és létrejöhessen a kölcsönösen előnyös-, szimbiotikus gomba-növény kapcsolat. Természetesen a Symbivit nem csak ültetéskor használható, a terméken leírt egyszerű módon használva alkalmas már elültetett növények kezelésére és idős növények megfiatalítására.

A Symbivit hatását megtapasztaló kipróbálók közül sokan voltak olyan kedvesek és küldtek képet a növényeikről. Ezek közül több megjelent korábban ezen az oldalon, most viszont végezetül szeretnék megmutatni egy szerintem különösen látványos képet. A család régóta szeretett volna a kertjébe egy szép liliomfát hiszen az a 2-3 hét, amikor virágzik, pompás díszévé teszi a kertnek. Már többször próbálkoztak liliomfa ültetéssel, de a növény nem nagyon fejlődött és előbb-utóbb elpusztult. 3 évvel ezelőtt virágzó állapotban vettek 2 darab nagyjából félméteres konténeres növényt, hátha az egyik megmarad alapon. Az egyik alá szórták a 30 grammos Symbivit mintatasakot és bár akkor még annyira nem hittek benne, már abban az évben tapasztalták, hogy az elvirágzott növény jóval nagyobb növekedést mutatott. A kezelt és a nem kezelt növény közötti különbség évről évre nőtt, a kép idén szeptemberben készült. A 3 éve félméteres liliomfák méretét jól érzékelteti, hogy mögöttük a házhoz épített garázs látható. Szerintem a nem kezelt is elég szépen fejlődött, de ami a Symbivit hatására történt, az azért elég meggyőző. Még annyi, hogy a kerttulajdonosok elmondása szerint a kezelt liliomfa nem csak sokkal nagyobb, de pár nappal előbb kezd virágozni és jópár nappal tovább van tele virággal.

A hálám és a tiszteletem jeléül ez a kép - hasonlóan 11 másik kedves képekkel együtt - rákerült a 30 gammos termék legfelső képen látható gyüjtődobozának az oldalára.