BACTOFIL TECHNOLÓGIA A KUKORICA TERMÉSVERSENYBEN

2012.10.16.

Sztrakon Zsolt, az AGRO.bio Hungary Kft. Borsod megyei területi képviselője 12 t/ha feletti kukoricaterméssel igazolta a BactoFil technológia hatékonyságát.

Idén már 4. alkalommal rendezi meg a Magyar Kukorica Klub Egyesület a Kukorica Termésversenyt azzal a céllal, hogy ez a nemes versenygés hozzájáruljon a kukorica termesztéstechnológiájának a fejlődéséhez. Nagy öröm és büszkeség az AGRO.bio Hungary Kft. számára, hogy Sztrakon Zsolt, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi képviselő, aki Sóstófalva határában maga is gazdálkodik, nagyon szép terméseredményt ért el. Ő volt az első a nevezettek közül, akinek az 5 hektáros versenyparcelláját szigórú szakmai felügyelet mellett betakarították, szeptember 14-én. A 12,5 % szemnedvesség mellett mért 12 tonna/hektár fölötti átlagtermés egy átlagos időjárású évben is a termesztő becsületére válik. Az idei, 100 éves szárazsági rekordot döntő esztemdőben pedig ez az eredmény mind a termesztő, mind az alkalmazott technológia kiválóságát dícséri.

Nagy volt az izgalom, amikor a sárga kombájn belevágott a versenyparcellába...

...a betakarítás után viszont együtt örülhetett Sztrakon Zsolt a két szakmai ellenőrrel, Mizik Zsolttal (középen) és Tamási Balázzsal (jobbra). Bőven meglett a 12 tonna/ha és ez az eredmény bőséges jutalma a hónapokon át tartó minden fáradozásnak.

A "Sztarkon féle" BactoFil Technológia dióhéjban:

A talajlezárással egy menetben 1 liter/ha BactoFil A 10 készítmény (baktériumtrágya) kijuttatása és bedolgozása. Magágykészítés kombinátorral.

Vetés: április 16.     Fajta: DKC 4014     Tőszám: 72.000    Csávázószer: Cruiser

A vetéssel egy menetben 140 kg/ha komplex műtrágya (8 N, 30 P).

Gyomirtás: Gardoprim Plus Gold (4 l/ha), 6 leveles állapotban Monsoon (2 l/ha)

Fejtrágyázás: 8- és 14 leveles állapotban 180 kg/ha Pétisó, kultivátorral bedolgozva.

Szieberth Dénes a Magyar Kukorica Klub Elnöke úgy fogalmazott az októberi Agrofórunban, hogy "...úgy tűnik, nem döntött rosszul". Ez így igaz, hiszen senki sem dönt rosszul, aki a BactoFil Technológiával megalapozva a termésbiztonságot, siker felé indítja a kultúrát.

Az írásban szereplő mindhárom képet Szénégető Szilvia, az AGRO.bio Hungary Kft. területi képviselője készítette.