Társadalmi felelősségünk - megszerettetni a gyerekekkel a zöldségtermesztést

2013.03.01.

Az AGRO.bio Hungary Kft. az AGRYA "Vesd bele magad" programjának fő támogatója, amelynek keretében 25.000 iskolás kap zöldség vetőmagcsomagot.

Az AGRYA, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2011-ben indította el a "Vesd bele magad" nevű programot, aminek a lényege, hogy sokezer általános iskolás gyerek kap egy zöldség vetőmag csomagot, annak érdekében, hogy abból a kertben - szülői segítséggel - zöldséget neveljenek és ezáltal megtanulják és megszeressék a kertészkedést illetve a saját zöldség előállítását. Az AGRO.bio Hungary Kft. az AGRYA egyik fő támogatója és ezt a programot is kiemelten támogatja, hiszen ez egy minde szempontból nagyszerű kezdeményezés. Ebben az évben közek 25.000 kisdiák kap zöldség vetőmag csomagot és az iskolákat termesztési naplókkal és csapadékmérő eszközökkel is ellátja az AGRIA. A gyerekek a termesztés mellett rajzokkal, fényképekkel és írásos feljegyzésekkel is nyomon követhetik a növényeik fejlődését, amit erre a célra létrehozott internet oldalon is közzé tehetnek(www.vesdbelemagad.hu). A programot a Vidékfejlesztési Minisztérium is támogatja.

Február 28-án a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón az AGRYA és a programot támogató cégek - AGRO.bio, OTP Bank, Axiál, Nitrogénművek - vezetői ismertették a projekt lényegét, és hogy miért tartják olyan fontosnak, hogy a 25.000 kisgyerek megtanulja és megszeresse a zöldségtermesztést. Mikula Lajos, az AGRYA ügyvezető elnöke elmondta, hogy a gyerekek március 12-ig megkapják a zöldség vetőmag csomagokat. A karcagi általános iskola elsőként március elsején veszi át a vetőmag csomagokat Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési minisztertől, aki a program fővédnöke és szoros szálakkal kötődik Karcag városhoz.

A képen balról a második Kesjár Kamilla az AGRYA alelnöke és a Vesd bele magad program fő szervezője, mellette Mikula Lajos AGRYA ügyvezető elnök, jobbra tőle V. Németh Zsolt a VM. államtitkára. Jobbról az első Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója.

A sajtótájékoztató hivatalos sajtóközleménye a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján is megtalálható.