MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJAS A BACTOFIL TEMÉKCSALÁD

2013.09.05.

Az AGRO,bio Hungary Kft. egyike volt annak a 65 cégnek, akik Magyar Termék Nagydíjat vehettek át a Parlamentben szeptember 4-én.

A Magyar Termék Nagydíj pályázat Magyarország legtekintélyesebb minőségtanúsító rendszere. Szeptember 4-én a Magyar Parlamentben 16. alkalommal adták át a trófeát és a tanúsító díszoklevelet annak a 65 cégnek, amelyek terméke megfelelt a Pályázat Kiírói Tanács magas követelményeinek. A 16 év alatt összesen 420 magyar vállalatnak ítélték oda ezt a rangos elismerést. Az AGRO.bio Hungary Kft számára nagy öröm és büszkeség, hogy a BactoFil (baktériumtrágya) termékcsalád is elnyerte ezt a díjat. A fenti képen Márton Balázs, az AGRO.bio Hungary Kft. ügyvezető igazgatója veszi át a Magyar Termék Nagydíj trófeáját és a díszoklevelet Dr. Koszorús Lászlótól (jobbra), az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának alalnökétől.

Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke ünnepi beszédében nagyrabecsülését fejezte ki a díjazottaknak és elmondta, hogy ma már nem elég jó termékeket csinálni, hanem valóban kiváló termékek kellenek ahhoz, hogy a magyar termékeket világszerte elismerés övezze. Hangsúlyozta, hogy a Kormány és az Országgyűlés fontos feladatának tartja a hamisítványok és a gyenge minőségű termékek elleni fellépést és a kiválóságra törekvő vállalatok segítését.

Az AGRO.bio Hungary Kft., illetve a  BactoFil (baktériumtrágya) termékcsalád díszoklevele.

A fenti kép az ünnepi program kezdete előtt készült. Jobbra Márton Balázs, az AGRO.bio Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki mellett a második úr a most 88 éves Buzánszky Jenő, 49-szeres válogatott labdarúgó, a legendás Aranycsapat hátvédje. Ő az Ovifoci alapítvány kiváló minőségű és a kisgyrmekeknek különösen biztonságos óvodai futballpályákért vehette át az elismerést. A Kiírók Tanácsának felkérésére Buzánszki Jenő is mondott beszédet az eseményen. A lassan 60. évfordulójához érő 1954. november 25-i, Londoni - 6:3 néven is ismert - mérkőzés, amely kétségtelenül a labdarúgás történetének ikonikus-emblematikus mérkőzése volt, még a mai nap is szolgálhat tanulságokkal. Sir Stanley Rous, az Angol Labdarúgó Szövetség akkori vezetője azt nyilatkozta a mérkőzés után: "Tanulságos volt számunkra a mérkőzés és nem szégyenlünk tanulni a tanítványoktól. A magyarok új elemeket vittek a labdarúgásba és ezzel jelentősen előbbre vitték a sportág fejlődést." Buzánszki Jenő, az akkor jobb hátvéd - hatvan év után is emlékszik ezekre a szavakra és úgy véli, hogy a jelenlévők - a díjazottak - a maguk munkájába, iparába vittek új elemeket, kiválóan teljesítettek és ezzel előbbre vitték az iparág fejlődését. Őszintén megható volt, amikor a legendás sportember "Hajrá Magyarok" szavakkal zárta a beszédét, amelyet hosszú taps kísért.

A díjátadó ünnepség után - amely az ülésterem órájának tanúsága szerint 11 órától csaknem fél háromig tartott - még egy kicsit gyönyörködtünk az ország házának csodálatos üléstermében és akkor készült a fenti kép. A trófeák mögött Márton Balázs ügyvezető igazgató, mellette pedig Schepp Magdolna HR- Csongor Zsuzsanna kereskedelmi munkatárs és Fodor Attila kereskedelmi vezető.