ECOTECH - INTEGRÁLT MEGOLDÁSOK

2013.06.09.

Költség megtakarítás, nagyobb termés és több nyereség. Mindez fenntartható módon. Ennyi az ECOTECH dióhéjban.

 

 

Ez a logó a fenti képen a Syngenta Ecotech programját jelképezi. Ezt a programot a világ vezető mezőgazdasági vállalata először Magyarországon indította el, a cég régiós, magyar szakembereinek a kezdeményezésére. A programben a Syngentával közösen úgynevezett stratégiai partnerként vesz részt a Vaderstad, a Generali biztosító, az Agrovir, a Budapest Bank és persze az AGRO.bio. A program szakmai támogatói a Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézet, Földműveléstani tanszék, a Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóközpontja és a Debreceni Egyetem Karcagi Kutató Intézete.

Csak érdekességként és hézagpótló háttérinfóként jegyzem meg - némi büszkeséggel - hogy az Ecotech logó tervezője egy kiváló magyar grafikus művésznő, Dworszky Anna, az Opal Media vezetője.

Jól fejlődő, egészséges növény csak életteli, egészséges talajon fejlődik ezért az AGRO.bio által kínált innovatív mikrobiológiai csúcstechnológiák, mint a Bactofil Technológia (baktériumtrágya) és az Algafix technológia (levéltrágya) jól kiegészíti a Syngenta fajta és növényvédelmi ajánlatát.

A szántóföldön (is) nagyon fontos a megfelelő talajművelés, amihez megfelelő talajmunkát végző gépekre van szükség. Ezen a területen a svéd Vaderstad cég lépett stratégiai szövetségre a Syngentával.

A jó fajta, a megbízható növényvédelem, a BactoFil talajbaktérium készítménnyel oltott- és jól művelt talaj biztonságot ad a termesztésben. Azonban a teljes biztonságot egy olyan biztosító partner képes nyújtani, mint a Generali.

Az Agrovir informatikai döntéstámogató és elemző rendszerével segíti a termelőt a megfelelő döntéshozatalban.

A Budapest Bank pedig a mezőgazdaságot értő és tamogató bankként kiváló pénzügyi partnere az Ecotech programban résztvevő gazdaságoknak.

 

 

A június 5-én rendezett, hajdúböszörményi Syngenta Szershow-n az együtt lobogó zászlók jelképezték a cégek stratégiai szövetségét.

 

A számos érdekes új fajta és növényvédelmi technológiai fogás mellett talán az Ecotech program érdekelte a legjobban a közel 500 vendéget. Heitz Péter a program vezetője egész délelőtt lelkesen magyarázta a program lényegét és elemeit a 30 fős csoportoknak.

 

A közeljövőben ezen az oldalon is bemutatjuk részletesen az egyes Ecotech elemeket. Itt most végszóként a program alfája és omegája, a fináléja és a nyitánya:

KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS + ÁRBEVÉTEL NÖVELÉS + TERMELÉSI KOCKÁZAT CSÖKKENTÉS = NAGYOBB JÖVEDELMEZŐSÉG