AZ ALGAFIX TERMÉSNÖVELŐ HATÁSA... 3 - 4 CSŐ A KUKORICÁN

2013.07.06.

A CraziWax kukoricánál nem ritka a 2 cső. Algafix kezelés után a duplája. Ez a kukorica talajbaktérium az Algafix jelentős termésnövelő hatására utal.

 

Drobits Sándor bácsbokodi gazdálkodó learatta az Algafix (levéltrágya) mikrobiológiai lombtrágyával kezelt búzáját. A 60 mázsás terméssel teljes mértékben elégedett. Ezt a búzatáblát áprilisi állapotában bemutattuk Dudás György területi képviselő által készített képeken, ahol már akkor nagyon markáns színbeli külonbség mutatkozott a nem kezelt területhez képest. Érdemes megnézni az anyagot amelyre az alábbi link azonal elvezet:

http://agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=370

 

Az Algafix (levéltrágya) mikrobiológiai lombtrágya Drobits Sándor kukoricáját is feldobta egy picit - finoman szólva. A Caussade CraziWax hibridjét kezelte Algafix-el, aztán mostanra - a képek tanúsága szerint - nagyon jól néz ki az állomány. A CrazíWax hajlamos arra, hogy megfelelő körülmények közt két cső van egy növényen. Dudás György Drobits Úrral megnézte a táblát és azt tapasztalták, hogy szinte minden kukoricán 3-4 cső van és a legtöbbön már"kint van a bajúsz".

A CraziWax amúgy 310-es FAO számú hibrid, amely kiváló siló alapanyag, de a legfontosabb tulajdonsága, hogy rengeteg benne az amilopektin, ami miatt ipari felhasználásra is nagyon alkalmas, hiszen a kalóriaszegény édesítőszertől a biológiailag lebomló csomagolóanyagig sokminden készíthető belőle.

Amúgy a fajtatulajdonos cég, a Caussade információs anyagai szerint ez a hibrid 100-120 cm magasságban hozza 1-2 csövét. Az Algafix-el kezekt kukoricatáblán viszonz a felső kép tanúsága szerint is jóval alacsonyabban indulnak a csövek a növényen. Ez egyértelműen azzal magyarázható, hogy az Algafix mikrobiológiai lombtrágyában lévő élő és nagy biológiai hatékonyságú algasejtek olyan növényi hormonokat termelnek, amelyek az algasejtek pusztulása után a növénybe jutva gyorsabb fejlődésre, korábbi- és több virághozásra késztetik a növényt.

Betakarítás után ennek a 3-4 csövő kukoricának a terméseredményéről is beszámolunk majd természetesen.