2014 - AGROmashEXPO

2014.02.02.

Ebben az évben is bőven volt mit mutatni és megbeszélni a partnereinkkel és az érdeklődőkkel. Az AGROmashEXPO jellege megköveteli, hogy a kiállító cégek valami igazán érdekes gépújdonsággal rukkoljanak elő.

Idén a szántóföldek után az ültetvények kerültek előtérbe és a Soil Inject - Güttler kooprodukcíóban készülő Soil In JET készüléket ismerhették meg a stand látogatói. Ez a berendezés egy Massey Ferguson traktorra szerelten volt látható. A füvesített ültetvények sorközeiben tudja a készülék egymástól 30 cm-re lévő csíkokban, 15-20 cm mélységben a termőtalajba juttatni a BactoFil® termékeket vagy akár folyékony műtrágyákat.

 

A Soil in JET készülék

A gép mellett két új programról is beszámoltunk a látogatóknak. Az egyik a 3T, vagy "Teremjen Több Talaj" program, amely hat év alatt 10.000.000 köbméter termőtalaj létrehozásával hivatott szolgálni a fenntartható magyar mezőgazdaságot, illetve a programban résztvevő termelők termésbiztonságát.

A másik aktuális program a Contivo, amelyben az AGRO.bio a Vaderstad és a YARA cégek mellett a Syngenta stratégiai partnereként vesz részt.  Az integrált termesztéstechnikai megoldásokat nyújtó és a maximális profit elérését segítő program a szakma vezető vállalatainak összefogásából eredő előnyoket nyújtja az igényes, környezettudatos és profitorientált termelőknek.

Az AGROmash EXPO-n két évvel ezelőtt a BactoFil S JET készülék volt az újdonság, amely azóta már a gyakorlatban is bizonyította, hogy milyen átütő előnyöket hordoz a BactoFil® termékek a vetéssel egy menetben történő kijuttatásával. Tavaly az Algafix AntiStressz JET-et mutattuk be a nagyközönségnek. Ez a készülék az Algafix mikrobiológiai lombtrágya a növény korai fejlődési szakaszában - a sorok záródása előtt - való kijuttatásának specialistája, és emellett bármilyen permetszer csökkentett adagú és alacsony környezetterhelésű kijuttatására alkalmas, minden korábbinál precízebb permetborítás mellett.