Szeptember 15-ig kell befizetni az agrár-kárenyhítési hozzájárulást

2015.09.14.MTI

Szeptember 15-ig kell a gazdáknak befizetniük az agrár-kárenyhítési kockázatközösség tagjaiként az idei évre szóló hozzájárulásaikat, ha ez nem történik meg, nem kapnak a gazdák kárenyhítést.

Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke elmondta, száraz, aszályos év volt az idei, ami érezhető volt a mezőgazdaságban is. A gabonafélék összességében "jó évet zártak", a kukoricánál azonban nem érik el a tavalyi kiemelkedő termést, jó-közepes lesz a terméseredmény.

Gyuricza Csaba

A szőlészetekben és borászatokban jó évet zárnak, bár a szüret a legtöbb helyen most folyik - emelte ki a hivatal elnöke, aki hozzátette, ez az ágazat az elkövetkezendő időszakban is jelentős - 20 milliárd forintos - támogatásra számíthat.

Gyuricza Csaba az ifjúgazda-pályázatokkal kapcsolatban elmondta, ebben az évben több területen is tudnak támogatást nyújtani a fiatal gazdáknak az agrártámogatási, illetve a vidékfejlesztési program keretében, továbbá az előző - 2007-2013-as - uniós időszak maradványösszegére is kiírhattak pályázatot, az elkövetkezendő napokban hirdetnek eredményt. Az átalánytámogatás 40 ezer euró (12 millió forintos) vissza nem térítendő támogatást jelent - mondta el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke.

Marketing anyagok

Kapcsolódó galériák