A BactoFil termékcsalád a talajbaktériumpiac John Deere-je

Stratégiai együttműködést kötött a KITE Zrt. és az AGRO.bio Hungary Kft.

2015.09.23.Czifrik Balázs, Fotó: Üveges Zsolt

A KITE Zrt., a magyar mezőgazdasági inputokat forgalmazó piacvezető vállalat stratégiai együttműködést kötött a BactoFil prémium talajbaktérium-családot forgalmazó AGRO.bio Hungary Kft.-vel az OMÉK 2015 kiállításon szeptember 23-án.

A stratégiai együttműködés az üzleti szempontokon túl hatékonyan szolgálja a magyar termőtalajok védelmét, újraépülését, termékenységük romlásának megállítását, szolgálva így a fenntartható magyar mezőgazdaság megerősödését, az egészséges állati takarmányok és humán élelmiszer alapanyagok előállítását.

 Márton Balázs, Szabó Levente aláírás  Márton Balázs, Szabó Levente

Márton Balázs, ügyvezető igazgató (AGRO.bio Hungary Kft.), Szabó Levente, vezérigazgató (KITE Zrt.)

Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója elmondta, a KITE mindig is híve volt a magyar mezőgazdasági fejlesztéseknek, ezen belül is a komplex fejlesztéseknek. “A fejlesztések legújabb iránya a talajélettel, a termőtalajok újraépítésével foglalkozik. Ebben a témában lett kiváló partnerünk az AGRO.bio. A cég rugalmassága, megbízhatósága, a BactoFil® talajjavító baktériumtrágya termékcsalád kiváló minősége garantálja számunkra, hogy a partnereinket továbbra is sikeresen tudjuk kiszolgálni ebben a termékkörben.”

Márton Balázs, az AGRO.bio ügyvezető igazgatója 15 évre visszatekintő munka egyik fontos elismerésének és állomásának nevezte a stratégiai partnerséget. Az üzleti lehetőségen túl a mikrobiológiai megoldások mezőgazdasági használata a KITE Zrt. segítségével utat találhat a nagygazdaságokhoz, és így jelentősen nőni a fog az egészséges termőtalajok aránya Magyarországon. A következő fontos lépést Márton Balázs szerint az oktatásban kell megtenni. A mezőgazdasági tananyagban hangsúlyosan kell megjelennie a mikrobiológiai szemléletű mezőgazdasági technológiáknak.

Tamás István, az AGRO.bio kereskedelmi és marketing igazgatója

Dr. Feldman Zsolt, helyettes-államtitkár (FM), Tamás István, kereskedelmi és marketing igazgató (AGRO.bio Hungary Kft.)

Tamás István, az AGRO.bio kereskedelmi és marketing igazgatója kiemelte ez a megállapodás üzelti célokat szolgál, de elsősorban a magyar gazdák fognak profitálni belőle. A BactoFil® termákcsaládhoz a KITE segítségével sokkal könnyebben hozzájutnak a termelők, így a jelenleg használatos mezőgazdasági gyakorlat termőföldet károsító hatása hatékonyabban lesz orovosolható.

A sajtótájékoztatón dr. Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes-államtitkára elmondta, szívesen tett eleget a meghívásnak. Ez a stratégiai megállapodás pontosan illeszkedik a kormányzat törekvéseihez, amelyben a magyar termőföld védelme és megújítása kiemelten fontos. Ezt szolgálja a Zöldítési program, illetve a 2016-ban induló AKG program is.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a KITE Zrt. miért a BactoFil® termékcsaládot választotta talajbaktériumpiacról, Szabó Levente elmondta, legfontosabb szempont a szakmai igényesség volt. „Nem véletlenül választottuk annak idején a John Deere-t sem. Olyan termékekkel szeretünk dolgozni, amelyekben hiszünk. Nemcsak bízunk, hanem hiszünk is benne. A BactoFil® termékcsalád is ilyen, hiszünk benne, hiszen kipróbáltuk és kiváló eredményeket kaptunk.”

Marketing anyagok

Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó videógalériák