Bactoszkóp Mikrobiológiával az őszi kalászosokért

A Kárpátmedence éghajlati és talajadottságainak köszön- hetően az őszi kalászosok vetésterülete hagyományosan a legmagasabb, évről-évre meghaladja az egy millió hektárt. Mikrobiológiával a biztonságosabb termesztésért: BactoFil® Kalászos Kabai Gábor Értékesítési vezető A gazdák fo- lyamatos törekvése a kenyérgabonák mennyiségi és minőségi paramétereinek minél magasabb szintű el- érése. A hosszú vegetációs idő alatt a folya- matosan javuló genetikai potenciálban lévő lehetőségeket sok tényező befolyásolja. A növénytermesztők az évjárati körül- ményekhez alkalmazkodva igyekeznek az állományuk számára optimális feltételeket kialakítani, amelyben a legnagyobb lehető- ség a talajállapot folyamatos javítása. Csak a talajok képesek a káros klímaha- tások ellen tartós és biztonságos védelmet biztosítani! A talaj élő rendszer , amelyben ok- szerű talajműveléssel, tápanyagel- látással és a talajélet sti- mulálásával biztosítható a növények hiánytalan, egyöntetű kelését garantáló magágy. Szervestrágya hiányában a ter- méseredményeket jelentős mértékben meghatározó „talajhatásokat” mikro- biológiai módszerekkel – pl. BactoFil® Kalászos alkalmazásával -, lehet támo- gatni. A BactoFil® Kalászosban lévő asszo- ciatív talajbaktérium-törzsek megtele- pednek a talajban, majd kolonizálnak a növények gyökereivel, számos ponton támogatva azok életfolyamatait. Kedvezően hatnak a talaj szerkezeté- re, tápanyagellátó-, vízgazdálkodó ké- pességére, így a kalászosok termésére, termésbiztonságára is. Csírázást segítő talajélet Biokontroll hatás: az egyenletes kelés garanciája 2

RkJQdWJsaXNoZXIy MjIzNzg=