Merre tart a hazai agribusiness?

Globális és lokális üzleti kockázatok, lehetőségek az élelmiszer- és mezőgazdaságban

2017.08.16.

A 2017. szeptember 19-i OMÉK Szakmai Napon a legnagyobb hazai agrárszakmai és élelmiszeripari döntéshozók, beszerzők, valamint elismert szakemberek elemzik a kapcsolódó ágazatok üzleti kockázatait és lehetőségeit. E napon rendezik meg Magyarország első "Nyitott tér" Agrár Workshopját.

Az idei, 78. OMÉK minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a szakmaiságra, ezért a vásár történetében először idén rendezik meg az I. OMÉK Szakmai Napot. A rendezvényre a méltán népszerű OMÉK nulladik napján, szeptember 19-én várják az érdeklődőket. A hagyományteremtő szakmai esemény a Földművelésügyi Minisztérium, az Agroinform.hu mezőgazdasági portál és az Agrármarketing Centrum (AMC) együttműködésével jön létre.

A 2017. szeptember 19-i OMÉK Szakmai Napon a legnagyobb hazai agrárszakmai és élelmiszeripari döntéshozók, beszerzők, valamint elismert szakemberek elemzik a kapcsolódó ágazatok üzleti kockázatait és lehetőségeit. E napon rendezik meg Magyarország első "Nyitott tér" Agrár Workshopját és emellett üzletember találkozók színesítik a programot.

A Nyitott tér (Open Space) Workshop módszer az agráriumban az innovációra és együttműködésre nyitott szakmai szemlélet kialakítását segíti a résztvevők aktív bevonásával. Bár Magyarországon még újdonságnak számít, a világ számos táján bevett módszertan konferenciákon és vállalaton belüli döntéshozatalnál egyaránt.

A rendezvény kiemelt témái többek között: a fenntartható mezőgazdaság és a modern technológiai újdonságok, innovációk színvonalas választéka, a kereskedelmi láncokba való bekerülés feltételei, az agrárfinanszírozás lehetőségei és a piacra lépést segítő hatékony marketingeszközök bemutatása.

Az esemény hiánypótló szakmai fórumot nyújt a manapság egyre jelentősebbé váló kockázatmenedzsment megismerésére, amely egyre inkább részévé válik a termelők mindennapi életének. A kockázatkezelés messze túlmutat a szélsőséges időjárás (pl. jégeső) okozta károk elleni biztosításon: a termelőknek ma már az áru értékesítésének különböző alternatíváit is érdemes ismerniük, illetve tudatosabban kell figyelniük a nemzetközi piaci mozgásokat is. Annál is inkább életbevágó a szemléletváltás, mert brüsszeli információk szerint a jelenlegi agrártámogatási modell felülvizsgálata is ennek mentén folyik: a már meglévő támogatási formákon - például a területalapú támogatáson - túl a szóba jöhető alternatívákra való felkészülés lesz a fókuszban a következő időszakban.

A Földművelésügyi Minisztérium, az Agroinform.hu, az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett szakmai esemény célja, hogy a hazai agribusiness kihívásainak és lehetőségeinek bemutatásán túl személyes találkozókon keresztül segítse elő az újfajta együttműködéseket a termékpályák mentén.

Főbb programpontok:

  • Az "A" pavilon szakmai kiállításának bejárása
  • "Merre tart a hazai Agribusiness?" – Konferencia  az "F" pavilonban
  • Magyarország első “Nyitott tér” Agrár Workshop rendezvénye
  • Három téma: üzlet, szabályozás, erőforrások
  • Négy szekció: szántóföld, kertészet,  állattenyésztés, élelmiszeripar
  • Networking esemény

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az eseményen való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött! A részvételi helyek korlátozott számban érhetőek el!

I. OMÉK Szakmai Nap általános információk:

  • Időpont: 2017. szeptember 19., kedd
  • Helyszín: Hungexpo, 1101 Budapest, Albertirsai út 10. 
  • Előzetes regisztráció:  
    • E-mailben:
    • Vagy az esemény weboldalán
  • Részletes program és további információk: omekszakmainap.hu

Érdekli, hogyan csökkentheti a kockázatokat? Kiszámíthatóbb jövőre, kiszámíthatóbb gazdálkodásra vágyik? Keresse meg velünk a kitörési pontokat, vitassuk meg együtt a lehetőségeket, neves külföldi és belföldi üzletemberek, mezőgazdasági szakemberek és előadók körében!